OM MIG

Argh! Jeg fnyser arrigt, når jeg som 14-årig opdager, at vi skal have risengrød til aftensmad. Mit humør daler til frysepunktet, og jeg vil give min højre arm for en grydestegt kylling. Ingen skal spise mig af risengrød som dagens varme måltid.

Da Karolines Køkken dumper ind gennem brevsprækken, bobler mit 16-årige hjerte over af madglæde. Jeg elsker (også) alt det grønne og kaster mig straks over potter og pande og fremtryller løgtærte, porresuppe og den legendariske pæretærte.

Jeg drikker jordbærte og dyrker min indre klidmoster. Jeg er optaget af sund mad. Men. Helt uden at jeg sætter ord på det. Midt i 20erne ligger jeg på sofaen og sluger kogebøger og smager i tankerne på al den overdådighed af lækker mad. Klidmosteren er i eksil.

10 år senere sluger jeg bøger om alt det, som mad kan gøre for kroppen. Jeg aner absolut intet om ”mad som medicin”. Det er bare smart, at mad, der smager godt, også kan virke…

Ude i verdenen og ude i mit køkken smager jeg mig frem. Dengang og nu. For mig hænger mad og nydelse sammen. En sund kost handler om at have det godt og om at kunne mærke det. Ikke om afsavn og stramme regler.

OM MIG

Argh! Jeg fnyser arrigt, når jeg som 14-årig opdager, at vi skal have risengrød til aftensmad. Mit humør daler til frysepunktet, og jeg vil give min højre arm for en grydestegt kylling. Ingen skal spise mig af risengrød som dagens varme måltid.

Da Karolines Køkken dumper ind gennem brevsprækken, bobler mit 16-årige hjerte over af madglæde. Jeg elsker (også) alt det grønne og kaster mig straks over potter og pande og fremtryller løgtærte, porresuppe og den legendariske pæretærte.

Jeg drikker jordbærte og dyrker min indre klidmoster. Jeg er optaget af sund mad. Men. Helt uden at jeg sætter ord på det. Midt i 20erne ligger jeg på sofaen og sluger kogebøger og smager i tankerne på al den overdådighed af lækker mad. Klidmosteren er i eksil.

10 år senere sluger jeg bøger om alt det, som mad kan gøre for kroppen. Jeg aner absolut intet om ”mad som medicin”. Det er bare smart, at mad, der smager godt, også kan virke…

Ude i verdenen og ude i mit køkken smager jeg mig frem. Dengang og nu. For mig hænger mad og nydelse sammen. En sund kost handler om at have det godt og om at kunne mærke det. Ikke om afsavn og stramme regler.

MERE MIG

Apropos det med at mærke. I sommeren 2016 afsluttede jeg en 4-årig uddannelse som psykoterapeut i emotionsfokuseret terapi. Som en af de få er denne terapiform evidensbaseret og har altså forskningens ord på, at den virker.

Uddannelsen havde gennem flere år presset sig på. Lidt som en bog der bliver ved med at ryge ud af reolen. Til sidst blev jeg nødt til at reagere og tage det alvorligt. Tage skridtet og gå i gang. Det har været en stor mundfuld, men har i den grad beriget mit liv på en måde, som jeg efter 4 år i endnu højere grad kan både smage og mærke …

Psykoterapien har jeg integreret i mit syn på sundhed, som på en eller anden måde næsten altid både begynder og slutter oven i hovedet. Det mentale aspekt er afgørende for, hvor sund du føler dig, og hvor meget overskud du oplever at have i din hverdag.

Det rækker ikke altid med sund kost og masser af motion. Det hele hænger sammen, og den viden er jeg taknemmelig for at kunne dele med dig, ligesom jeg glæder mig over at kunne give dig nogle redskaber til, hvordan du kan bruge det til at være i bedre kontakt med dig selv og få en endnu bedre hverdag.

Jeg har arbejdet professionelt med fysisk og psykisk sundhed i mere end 13 år og har de seneste 7 år været sundhedsredaktør på magasinet Liv 40+.

Pst!
Vil du vide mere om min faglige baggrund, kan du tage et kig her

MERE MIG

Apropos det med at mærke. I sommeren 2016 afsluttede jeg en 4-årig uddannelse som psykoterapeut i emotionsfokuseret terapi. Som en af de få er denne terapiform evidensbaseret og har altså forskningens ord på, at den virker.

Uddannelsen havde gennem flere år presset sig på. Lidt som en bog der bliver ved med at ryge ud af reolen. Til sidst blev jeg nødt til at reagere og tage det alvorligt. Tage skridtet og gå i gang. Det har været en stor mundfuld, men har i den grad beriget mit liv på en måde, som jeg efter 4 år i endnu højere grad kan både smage og mærke …

Psykoterapien har jeg integreret i mit syn på sundhed, som på en eller anden måde næsten altid både begynder og slutter oven i hovedet. Det mentale aspekt er afgørende for, hvor sund du føler dig, og hvor meget overskud du oplever at have i din hverdag.

Det rækker ikke altid med sund kost og masser af motion. Det hele hænger sammen, og den viden er jeg taknemmelig for at kunne dele med dig, ligesom jeg glæder mig over at kunne give dig nogle redskaber til, hvordan du kan bruge det til at være i bedre kontakt med dig selv og få en endnu bedre hverdag.

Jeg har arbejdet professionelt med fysisk og psykisk sundhed i mere end 13 år og har de seneste 7 år været sundhedsredaktør på magasinet Liv 40+.

Pst!
Vil du vide mere om min faglige baggrund, kan du tage et kig her

MERE MIG

Apropos det med at mærke. I sommeren 2016 afsluttede jeg en 4-årig uddannelse som psykoterapeut i emotionsfokuseret terapi. Som en af de få er denne terapiform evidensbaseret og har altså forskningens ord på, at den virker.

Uddannelsen havde gennem flere år presset sig på. Lidt som en bog der bliver ved med at ryge ud af reolen. Til sidst blev jeg nødt til at reagere og tage det alvorligt. Tage skridtet og gå i gang. Det har været en stor mundfuld, men har i den grad beriget mit liv på en måde, som jeg efter 4 år i endnu højere grad kan både smage og mærke …

Psykoterapien har jeg integreret i mit syn på sundhed, som på en eller anden måde næsten altid både begynder og slutter oven i hovedet. Det mentale aspekt er afgørende for, hvor sund du føler dig, og hvor meget overskud du oplever at have i din hverdag.

Det rækker ikke altid med sund kost og masser af motion. Det hele hænger sammen, og den viden er jeg taknemmelig for at kunne dele med dig, ligesom jeg glæder mig over at kunne give dig nogle redskaber til, hvordan du kan bruge det til at være i bedre kontakt med dig selv og få en endnu bedre hverdag.

Jeg har arbejdet professionelt med fysisk og psykisk sundhed i mere end 13 år og har de seneste 7 år været sundhedsredaktør på magasinet Liv 40+.

Pst!
Vil du vide mere om min faglige baggrund, kan du tage et kig her

    Brug for hjælp? Kontakt mig på 22 45 81 16 eller udfyld formularen her, så vender jeg tilbage hurtigst muligt.